Till senaste kommentaren

Ridförbud på angivna dagar och icke angivna

Hej!
Ser att det är några jockeys som har ridförbud den 19 september och en del andra har fått ridförbud i januari men nu har ju dessa dagar frusit inne och blir inte av. Hur hanterar man det? Slipper de då sitt ”straff”?
Andra jockeys blev istället dömda till ridförbud  de första tävlingsdagarna nästa säsong så de kommer däremot vara avstängda dessa dagar.
Hur resonerar man då?
Vänligen
Maria

Kommentarer

 • Hej Maria! Tack för din fråga.

  Avstängningen av jockeys är knuten till en bestämd dag, inte till en bestämd tävling.

  Det innebär att om en tävling skulle flyttas till en dag där jockeyn är avstängd så kan han eller hon inte rida. Men också vice versa.
  Amie Kommunikationsansvarig
 • Hej Amie!
  Om jag tolkar dig rätt så de jockeys som har fått sitt ridförbud på bestämda dagar i år och i januari nästa år slipper sitt ”straff”.

  De däremot som inte har fått tidsbestämda dagar utan har fått de första tävlingsdagarna nästa säsong de kommer att få ridförbud.
  Vänliga hälsningar
  Maria

  Maria
 • Hej Maria,

  Nej, det är inte korrekt. Jockeys som har fått sina dagar i januari slipper inte sina avstängningar. De är fortfarande avstängda dessa dagar world wide.

  De som inte har tidsbestämda dagar kommer att få sitt ridförbud i början av säsongen.

  Amie Kommunikationsansvarig
 • Hej Amie!

  Jag förstår nog inte logiken. De finns jockeys som har fått tidsbestämda dagar och de är avstängda dessa dagar world wide. Sedan finns det jockeys som inte fått tidsbestämda dagar utan kommer få sitt ridförbud I början av säsongen. Vilken säsong då? Säsongen world wide har redan börjat. Så en del jockeys tros rida world wide och andra tror man bara har ritter i Skandinavien annars skulle man väl ha gett tidsbestämda dagar till alla jockeys?

  Vänligen
  Maria
  Maria
 • Hej Maria,

  Sportavdelningen svarar:

  Att ordet world wide användes var för att du menade att de som var avstängda i januari inte fick någon bestraffning.

  Orsaken till att det finns vissa som inte fått en tidsbestämd avstängning beror på att januari-dagarna inte var publicerade, när dessa blev dömda av LGD.

  Varma hälsningar,
  Amie Kommunikationsansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.