Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Minimum antal hästar för att lopp ska släppas

Hej,

Jag fick precis se startlistan till tävlingsdagen på Göteborg Galopp 31/7. I ett lopp är det enbart 4 hästar och ett annat 5 hästar. Vad är minimum för att ett lopp ska bli av?

När man ser antalet hästar i handicaplopp mellan 60-75 i handicap så är det oftast fulla fält på Göteborg Galopp, finns det inte möjlighet att då ställa in lopp med få startanmälda och öppna ett nytt lopp samma tävlingsdag? Har märkt att de ofta gör så i vårt grannland Norge.

Vänligen, Mikaela

Mikaela Jahreskog Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mikaela!
  Det händer relativt ofta att vi ställer in lopp och skriver ut nytt. Vi ändrade precis en löpning den 2 augusti från åldersvikt till handicap för att få fler hästar. Det finns ingen regel för hur många hästar som krävs för att ett lopp ska bli av, men en riktlinje har varit minst 5 hästar. I undantagsfall har det släppts med färre. Undantagen kan t.ex. vara förlöpning till större insatslöpning, alternativ saknas eller att samma häst varit startanmäld flera gånger i rad där löpning ställts in.

  Helena
 • Hej Helena,

  Tack för snabbt svar. Vad var undantagsfallet för den här tvåårslöpningen på Göteborg?

  Vänligen, Mikaela

  Mikaela Jahreskog
 • Det var en häst som startanmälts två eller tre gånger tidigare men inte fått starta p g a att loppen ställts in. Vi har få tvååringar i träning och det är också viktigt för oss att det finns ägare som vill satsa på att köpa unga hästar. Då måste vi också se till att de tvååringar som är klara för att starta får rimliga möjligheter att göra detta.

  Helena

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.