Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hästägarpremie

Om man köper svenskfödd o då får hästägarpremie - varför får då tränararen 10% av den premien oxå? Trodde denna var bara för ägaren.

Eva Hansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva!
  Hästägarpremien är en del av den totala prissumman som har avsatts till den svenskuppfödda hästen. De professionella tränarna får enligt praxis 10% av prispengarna. Med tanke på att de professionella tränarna generellt har det kämpigt ekonomiskt var det rimligt att de fortsatt skulle ta del av prispengarna även om en del omfördelats till den svenskuppfödda hästen i form av hästägarpremier.

  Helena
 • Ja tränarna får 10 % o jockeyn 10% - då är ju 20 % av vinstpengarna borta. Och det heter ju hästågarpremie så borde ju hästägaren få premien. Nu blir det ju 30 % av vinstpengar som går bort när man har svenskfödd häst. Bonusen är ju jättebra - men jag trodde inte det det skulle dras nåt av den till tränaren.

  Eva Hansson
 • Hej igen Eva!
  Nej det försvinner inte 30%. Om en svenskuppfödd häst vinner ett pris på 100 000 kr så får ägaren dessutom 40 000 kr i hästägarbonus totalt 140 000 kr. Tränaren får 10 000 kr + 4 000 kr totalt 14 000 kr. Man avstår alltså fortfarande bara 10% av de intjänade pengarna till tränaren. Jockeyn fakturerar oftast 10 % och lärlingarna 5 % på prispengarna, men inte på hästägarpremien. Så det totala avdraget även om du anlitat en jockey blir därför under 20 %.

  Helena
 • Ok - men ni skriver ju att man får 40% i svenskfödd bonus om man köper svenskt. Men man får ju faktiskt 30% för att tränaren får 10% på bonusen.

  Eva Hansson
 • Jag håller inte med. I exemplet ovan med 40 000 kr i hästägarbonus får tränaren 4 000 kr. Du behåller 36 000 kr av de 40 000 kronorna. Det är en bonus på 36 % eftersom prissumman i exemplet var 100 000 kr.

  Helena
 • Ja men det dras ju 10% och jag tycker inte det ska vara nån tränarbonus på hästägarpremien.

  Eva Hansson
 • Tack för svaren Helena

  Eva Hansson
 • Det gamla beslutet måste i så fall ändras. Om du inte redan är med så kanske du kan gå med i ett av våra galoppsällskap och driva frågan där?
  Med vänlig hälsning
  Helena

  Helena

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.